top of page
Anniliva Høyer

Q&A

Vad är Holistisk Energiterapi?

Holistisk Energiterapi är en alternativ behandlingsform vars syfte är att främja hälsa och välbefinnande genom att balansera energiflödet i kroppen. Man ser på kroppen som en helhet och de fysiska, emotionella, mentala och andliga aspekterna påverkar varandra. 

Holistisk Energiterapi är ofta omfattat av flera olika tekniker som kan manipulera med energierna i kroppen, tex. akupressur, kranio sakral, zonterapi och healing. 

Du ska inte själv ta ställning till vilka tekniker du behöver, det är mitt jobb att välja det som är mest lämpligt för just dig. 

Vad kan jag förvänta av min första behandling?

Vi börjar med att prata om dig, varför du har kommit till mig och vilka saker som fyller mycket i ditt liv just nu, medans du njuter ett härligt fotbad och en kopp örtte. 

Efteråt packas du in i mjuka lakan och filtar, på den uppvärmda behandlingsbänken, i dina underkläder. 

Behandlingen består av en blandning av olika terapeutiska tekniker som zonterapi, akupressur, kranio sakral terapi osv som jag känner är välgörande specifikt för dig, i ett härligt och intuitivt flow.

Kom ihåg att det är DIN tid.

Det är en fördel om du inte fyllt resten av dagen med alltför krävande arbetsuppgifter. En behandling kan ge en energikick och en känsla av lätthet, men den kan också starta en process där du kan känna dig lite mer sårbar, trött eller kan få huvudvärk.

Det är viktigt att du tar hand om ditt behov av egenvård och lugn, om det är det du kan känna.

Hur kan jag förbereda mig?

Hos mig får (och bör) du gärna komma med allt som du är, tänker och känner. Du behöver inte ta ställning till vilken terapiform du ska ha. Det är mitt jobb att ge dig det du behöver och är lämpligt specifikt till dig.  

Undvik vänligen armbandsur, smycken, smink och parfym.

Du ska inte själv ta något med - jag har allt vi ska använda. 

Utöver det ska du bara komma med ett öppet sinne och njuta en härlig behandling och en stund som är helt och komplett din.

Hur många behandlingar krävs det innan man känner en effekt?

Detta är individuellt från person till person beroende på vad du kommer med för problematiker. 

Några märker en omedelbar effekt av lugn och ro, mera energi eller reducering av fysiska smärtor.

Andra behöver komma flera gånger.

För varje gång når vi ett lag djupare, och det blir lättare att släppa tankarna och låta kroppen slappna av och nå ett helande theta stadie i kropp och sinne. 

Kan man få behandling om man bara vill unna sig selv?

Det kan du absolut!

En behandling behöver inte handla om att få igång en process med gamla känslor, att lösa upp stagnationer och blockeringar eller fixa fysiska skavanker. 

En behandling kan också fungera som lite läcker soul-food. En stund då tiden står stilla och både sinne och kropp har lov att nå ett djupt avslappnat tillstånd.

Fastän jag själv tycker att det är spännande att undersöka känslor som är stagnerade i kroppen, är det inte en betingelse för att boka en härlig Energibehandling. 

bottom of page